lördag 10 oktober 2009

Fjäderdamerna mot Linköping

Misstag kostade segern

"Fem misstag kostade Solfjäderstadens damer segern när de gästades av IBF Linköping. Solfjäderstaden var det bättre laget och att matchen slutade 5-5 (2-2, 2-1, 1-2, 0-0) irriterade tränaren Joakim Bååth
Idrott är sällan logisk. Om så varit fallet hade Solfjäderstaden vunnit hemmapremiären mot IBF Linköping med klara siffror. Men så blev nu inte.
– De skapar inte en målchans på egen hand och så slutar machen 5-5. Den här matchen ska vi ju bara vinna. Det känns som vi är två klasser bättre, säger Solfjäderstadens tränare Joakim Bååth som efter matchen var märkbart irriterad över matchutgången.
Något som han hade fog för att vara. För det som kostade laget segern var inte motståndarnas spel. Utan det egna lagets misstag. För samtliga IBF Linköpings mål föregicks av slarv i Solfjäderstaden.
Det mest anmärkningsvärda kom i slutet av den första perioden. För när Carolin Törnberg satte 2-1 med bara tre sekunder kvar att spela så trodde alla att Solfjäderstaden skulle vara i ledningen efter den första perioden. Men på bara tre sekunder lyckades Linköping kvittera.
– Det ska bara inte ske. Vi har ju dessutom bollen och det är bara att skicka i väg den. Hade vi haft en riktigt tuta i hallen så hade det inte blivit mål, för jag är säker på att tiden är ute innan bollen är inne.
Men trots poängförlusten så fanns det en hel del som Bååth kunde glädja sig åt. För långa stunder spelade hans tjejer en utmärkt innebandy. Speciellt en av dem utmärkte sig lite extra. Nämligen debutanten Rebecca Bagge 15 år.
I sin första seriematch med A-laget klev hon in och smällde in 1-0 redan efter 3.44. Hon spelade sedan fullständigt respektlöst och hade kunnat göra både två och tre mål till.
– Underbart. Det var en bra debut. Det var en väldig temposkillnad mot i flicklaget. Men mycket roligare, säger Rebecca och fortsätter:
– Det känns skit att vi inte vinner. Det är ju vi som har spelet och så gör de skitmål.
Solfjäderstadens mål gjordes av Carolin Törnberg 2, Rebecca Bagge, Elin Hornbrink, Josefine Kousmanen. "



Snott rakt av från Motala Tidning (www.mvt.se), författare Thomas Augustsson

2 kommentarer:

anette sa...

Augustsoon skickar faktura till dig för stäld av sportartikel.... ;-)..

Ähhh skoja bara.. kramar anette

Simme sa...

Nu blev jag alldeles svettig innan jag hann läsa hela kommentaren...
Fast han får väl se det positiva, jag sprider ju hans skrivna ord, och det är ju ingen större tveksamhet om vem som är författare...

Kram själv!