lördag 21 mars 2009

Innebandy

Icke att förglömma...
Jag har varit lite engagerad i den lokala sporten. Jag var och kollade på Solfäder-damerna när dom spelade den första av två kvalmatcher. Tyvärr lyckades dom inte knyta ihop säcken, utan Rönnby kvitterade 18.03 in i sista perioden.

Mer info här.

Saxat från MVT.se
"Solfjäderstaden var på väg mot seger i första kvalmatchen till division I. Men Rönnby Ungdom kvitterade i slutet och det blev 1-1 (0-0, 1-0, 0-1) inför 400 åskådare i Motala sporthall. Den förlorade segern gör dock inte att Motalalaget förlorat hoppet om ettan.
– Om vi håller uppe samma tempo så löser vi det här, säger Solfjäderstadens målvakt Eleonore Jarméus inför returen i Västerås på lördag.

– Vi har alla möjligheter att ta det här, säger Solfjäderns back Elin Hornbrink.
– Vi har det i egna händer. Det står oavgjort i halvtid och nu är det bara att börja om från början, säger Solfjäderns coach Joakim Bååth.
Precis före matchstart fick Solfjäderstadens lagkapten Carolin Törnberg ta emot pokalen för seriesegern i östgötatvåan.
Sedan började någonting som inte alls såg ut som division II-innebandy. Det var ett vanvettigt mycket högre tempo i division I-kvalet än så som det varit i serielunken. Framför allt var det Solfjäderstadens spelare som sprang vildsint och i första perioden var det också hemmalaget som skapade de bästa chanserna. Emelie Blixt brände två lägen och Carolin Törnberg fick en bra chans, men fick inte till skottet.
I andra perioden fortsatte den höga intensiteten och Solfjädern täppte till bakåt på ett mycket bra sätt. Det var efter 16.25 som backen Elin Hornbrink kom fram i offensivt läge och distinkt kunde sätta 1-0. Hela läktarsektionen närmast Hornbrink exploderade i glädje och jubel och lagkamraterna skyndade snabbt till för att delta och gratulera.
Stämningen följde med in i tredje perioden och då kom också målchanserna. Åt båda håll. Rönnby hade en boll i ribban och en i stolpen, samtidigt som Solfjädern missade öppet mål vid ett tillfälle.
Rönnby tryckte på i slutminuterna och det var inte helt orättvist när Matilda Stenhult-Svärd kvitterade två minuter före slutsignalen. Då fick Rönnbys medresta hejarklack sitt tillfälle att jubla. Efter 1-1 ser det nu helt öppet ut inför returen, även om Rönnby borde vara favorit i kraft av hemmaplan.
– Vi kan ta dem, säger Solfjädercoachen Joakim Bååth optimistiskt."