torsdag 20 mars 2014

Hunger Games (2012)

"Hungerspelen är baserad på Suzanne Collins succéroman med samma namn, om en gastkramande framtid som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak - att hålla folket i schack.

Varje år direktsänds Hunger games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner - den som överlever. Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hunger Games har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen..."


Vad jag inte förstår att folk fortfarande envisas att filma med en skakig handkamera och panorerar "bara för att", eller är det för att man ska få nån känsla av dokumentär? Det kanske var lite häftigt när "Blair witch project" kom, men sen dess har det känts måttligt coolt...
Hur eller hur driver det mig till vansinne!
Annars är det en bra film...

Inga kommentarer: