onsdag 26 november 2008

Mer gruppvägledning

Återigen var det dags för gruppvägledning med Anna…Denna gång var det lite hårdare uppstyrt och vi började med fikat… Idag hade hemmafru Lena stått och slavat vid degbunkarna hela dagen och det bjöds på nybakta scones.
Under fikat började så utvärderingen av förra veckans personlighetstest och jag kom fram till att jag inte alls var ”ENTJ” utan ”ESTJ”. Denna dag iallafall…
Din persontypkod: ESTJ
"Fokus på att strukturera arbetsuppgifterna så att målet kan nås"
ESTJ-typer är ofta rationella, lojala och beslutsamma personer, som gillar struktur, planering och effektivitet. Deras främsta talang är att strukturera och skapa ordning i saker och ting, så att arbetsuppgifterna kan avslutas. De är bra på att följa upp och berömma de personer som har utfört arbetet. De passar bäst för att arbeta inom existerande strukturer efter uppgjorda procedurer.För ESTJ-typer är det viktigt att organisationen eller företaget är strukturerat och välorganiserat, så att de kan bygga upp välfungerande procedurer för att utföra arbetet. Man hittar därför oftast denna typ i hierarkiska organisationer. Ofta hittar man ESTJ-personer i jobb där de kan utnyttja sin begåvning för att strukturera och bringa ordning i saker och ting snabbt och effektivt, så att målet kan nås. Därför hittas de oftast inom:
• försäljning
• ledning
• undervisning i tekniska ämnen
• polis och försvar
• chefer i mindre företag
• personlig service
Följande kända personer har persontypen ESTJ: Colin Powell, Mike Wallace, Dronning Elizabeth I

Och inget av detta jobbar jag med och trivs ändå... Hmm...

Inga kommentarer: