onsdag 12 november 2008

Bandypremiär

Så var det då dags för säsongens bandypremiär. På med långkalsonger och dunjacka, detta skulle visa sig vara ett felbeslut och bli i varmaste laget då det var ca 7 grader varmt.
Markus och jag promenerade bort till Isstadion och vi hann inte mer än in förrän IFK tog ledningen med 1-0...
Efter fint spel i 25 minuter med hög press och 3-0 slappnade IFK av lite, eller om blev de trötta, i vilket fall kom Sirius igen lite spelmässigt. Det hade de inte mycket för då IFKs målvakt plockade fram storspelet och var en veritabel vägg i målet.
Åtta minuter in i andra tvingades han dock till slut kapitulera efter en Siriushörna, men det målet blev inte början på någon Siriusoffensiv. Nej, tvärtom blev det signalen till IFK att det var dags att ta tag i matchen igen.
Efter ett par korv och kaffe i paus drog det igång igen, återigen spelade IFK en fin bandy och gjorde 4-2 i andra halvlek.
Hörnmålet till 4-1 fick tankarna att gå tillbaka till sent 80-tal och storskytten Urban Andersson.
Summa sumarum, en skön dag med fint bandyspel borgar för att jag kommer tillbringa fler matchdagar på Motala Isstadion...