lördag 25 augusti 2007

Jend Lapidus - Snabba Cash (2006)

"JW är stureplanskillen som säljer kokain på Stockholms hetaste inneställen. Överklasskillarna han hänger med anar inte att han är en uppkomling som ljuger om sin bakgrund. Han vill vara en av dem.

Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Väl ute planerar han en grym hämnd mot juggemaffian och bossen Radovan som satte dit honom.

Mrado sköter indrivning och penningtvätt åt Radovan. Tidigare var han en av krigsförbrytaren Arkans fruktade pojkar.

Dessa tre mäns vägar korsas på ett sätt som bara kan sluta i en kamp om liv och död. Vägen dit går genom de fina salongerna på Östermalm, genom fängelser och de tyngsta kriminella gängen, genom skitiga förortsbordeller där flickor hålls fångna, ja, kort sagt, genom ett helvete. Och för vad? För snabba cash.

Snabba cash är en spänningsroman för 2000-talet, en skildring av samhällets mörka sida där känslokalla gäng utan spärrar styr. På ett rättframt språk och med imponerande berättardriv skildrar Jens Lapidus brottets obönhörliga logik mitt ibland oss. På Stureplan, i Sollentuna, i villaförorterna. Det är en bild av Sverige som anas i medierna, men som vi inte riktigt vill kännas vid."

Så oerhört bra, och skrämmande om det nu är så det gåt till i Stockholms undre värld...

Ett måste för alla som gillar spänning!

Inga kommentarer: