onsdag 1 februari 2017

Making a murderer (2015)

"Making a Murderer är en amerikansk webb-TV-serie som först visades på Netflix 2015. Den tio avsnitt långa dokumentärserien, skriven och regisserad av Laura Ricciardi och Moira Demos, handlar om Steven Avery, en man från Manitowoc County, Wisconsin som avtjänade 18 år i fängelse för sexuellt övergrepp och mordförsök på 36-åriga Penny Beerntsen. 2003 uppdagades ny bevisning som helt frikände Avery och han släpptes ur fängelset.
  Två år efter frisläppandet arresterades Avery för mordet på fotografen Teresa Halbach. Han befanns skyldig och dömdes 2007. Serien följer även Averys systerson, Brendan Dassey, som också greps och dömdes som delaktig i mordet.
   Serien filmades under en tioårsperiod, vilket krävde att filmskaparna företog många resor mellan New York och Wisconsin. För att göra reklam för serien släpptes det första avsnittet samtidigt på YouTube och på Netflix, något Netflix aldrig tidigare gjort med sina originalproduktioner.
   Making a Murderer har orsakat stora kontroverser, såväl i Manitowoc County, där dokumentären utspelar sig, som nationellt i USA. En namninsamling för att försöka få Vita huset att benåda Avery genererade nästan 130 000 underskrifter."

Oerhört spännande och jag har väldigt svårt att bestämma mig för om han är skyldig eller inte.
Klart sevärd!

Inga kommentarer: