fredag 26 juli 2013

Deadwood

Säsong 1
"1876. Black Hills, två veckor efter general Custers nederlag. Följ bildandet av en amerikansk gränsstad - och den grymma maktkampen mellan rättfärdiga och mindre rättfärdiga pionjärer. Under en tid av plundring och girighet lockar det största guldfyndet i USA:s historia en samling missanpassade personer till en laglös bosättning där allt - och alla, har ett pris. Nybyggarna, som består av allt från en före detta lagman och en beräknande saloonägare till självaste Wild Bill Hickock och Calamity Jane, är alla rastlösa själar som kämpar för sin överlevnad med alla medel som står till buds.
Välkommen till Deadwood - ett jävla ställe att bli rik på.
"

Säsong 2
"1877. Vi fortsätter att följa den hetska stämningen i staden där priset för att lyckas fortsätter att tära på mantalet som överlever..."











Säsong 3
"1877: Tiden av laglöshet är på väg att rinna ut. I takt med att stadens första val närmar sig blir det allt tydligare att civilisationen är på väg, på gott och ont. Men en civiliserad stad måste inte nödvändigtvis vara en fridfull stad, och de
maktkamper som avgör Deadwoods öde har aldrig varit våldsammare. En hänsynslös nykomling, affärsmannen George Hearst, hotar att förändra hela staden efter sitt tycke och tvingar Deadwoods invånare - bland annat den orubblige sheriffen Seth Bullock och den slipade saloonägaren Al Swearengen - att forma en strategisk pakt om de vill leva, och överleva, på sina villkor. Medan blodiga konflikter skakar och omskapar staden blir Deadwoods invånare smärtsamt medvetna om att vissa skatter bör lämnas orörda.
"

En grymt bra serie som jag inte begriper att jag inte upptäckt förrän nu. Full av sköna karaktärer och ett mycket ovårdat språk, här får man lära sig ALLA fula ord som finns på engelska, men åt inte det avskräcka dig från att se denna serie om du inte redan gjort det...

Inga kommentarer: