fredag 31 juli 2009

Mer GH


Terese och Marie rockar vidare... Vem som är vem får du gissa!

Och en film...

Guitar Hero

Rapport från verkligheten och direkt; nu är vi hos Terese och rockar till Guitar Hero, och Daniel sopar banan med oss som vanligt, men vi gör så gott vi kan...
Det är Terese, Lena, Daniel och celebert besök från Fôschaga...
Vi dricker öl också!

På jobbet en stund...

Trots att jag har semester sitter jag på jobbet (och smygbloggar lite, men jag tror inte att chefen läser det här)...
Det var lite frågor som dök upp i ett av mina projekt och som jag inte klarade av att lösa hemifrån, så det blev en sväng till "Väärschta".
Det är som jag brukar säga "När man jobbar på en liten firma med all tillhörande flexibilitet får man ta det onda med det goda".
Det blir iaf bara en halvdag och sen lunch med Della i Mjölby (så vi kan bunkra lite öl till helgen).

Bilden är inte dagsaktuell, men där jobbar jag iaf...

Semester på Smögen

Johan, Markus, Olle, Love och jag packade bilen (och släpan) för att tillbringa ett par dagar i Smögen.
Jag blev upphämtad på söndagen vid 10-hugget och sen vidare för att plocka upp Markus och barnen och sen bar det iväg västerut, eller norrut till att börja med. Första kiss-pausen var i Sänna, det är väl cirka 2,5 mil utanför stadsgränsen.
Framme i Smögen var det skapligt väder så vi hoppade i badbyxorna och gick ner för att ta ett kvällsdopp, vi hann även med att fiska lite krabba, det hör ju till när man är i Smögen.
På måndagen var det skitväder och vi beslutade oss för att åka till Havets Hus i Lysekil. Det var nog fler som kommit på den lysande idén, för det var ca 45 min kö innan vi kom in.
På kvällen kom Markus föräldrar, det passade bra, eftersom vi hade bokat in ett dyk med Kon-Tiki på tisdagen. Det var ett kanondyk, men det kanske var för att vi inte dykt på västkusten på sju år och då är man lättroad... Det var så kul att vi bokade in ett dyk på onsdagen också.
Utöver allt detta var det klassiska Smögen-aktiviteter som att promenera på klipporna, kolla till bratsen som lånat farsans båt och lagt till vid bryggan, käka räkor, bad, sol och lite allt möjligt.
En helt superb kortsemester!

Film från lite aktiviteter...

tisdag 28 juli 2009

Strålande väder...


Och så har vi fått oss ett kanondyk, fast det var väl inget annat att vänta, det var ju första västkustdyket på sju år... Det blir ett till imorgon.

söndag 26 juli 2009

Äntligen


Nu har vi kommit fram till Smögen och knäppt första ölen. Gööött!

lördag 25 juli 2009

Kvällsmat


Pastasallad gjord av Anna.

Grill och samkväm

Nu har dom sista gästerna gått hem...
Från början var det Dannie, Anna, Lena och Daniel samt Terese som var här och grillade (det kanske kommer lite bilder, orkar inte lägga ut dom just nu)...
Alla utom Dannie gick vid 11-hugget och då drog Dannie och jag igång allsången på altanen ihop med gitarren och det lät tydligen så mycket så att Fredrik som var på väg förbi kom in en sväng och sjöng med...
En trevlig kväll som slutade vääääldigt sent, men jag klagar inte!

fredag 24 juli 2009

Mera skörd

Idag har jag skördat 2 liter svarta vinbär, 4 liter vit vinbär och 2 liter röda vinbär, det blir mycket safta och sylta när jag kommer hem från Smögen...
Du får väl komma förbi på ett glas saft sen...

onsdag 22 juli 2009

Dagens skörd

4 liter vinbär och 2 liter hallon, vi får väl se vad det kan bli av det...

Grill på altan


Anna, Lena och Daniel kom förbi med lite korv och bröd. Och eftersom gurkmajonäsen var på jobbet fick Lena åka och köpa ny...

tisdag 21 juli 2009

Gött!

Idag har det varit en lugn semseterdag med lite Tour de France på TVn, vilken upphämtning han gjorde Armstrong, det var bland det värsta jag sett. Det hjälpte dock inte eftersom han gick i mål på samma tid som Contador som innehar den gula ledartröjan...
Sen ringde Dannie och undrade om jag skulle med och träna och det kunde jag givetvis inte säga nej till, och det blev två varv på 4:an i Råssnäs.
Efter en snabbdusch dök Dannie och strax efter Della upp på altanen och det blev ett par öl i glada vänners lag.
En bra semesterdag helt enkelt.

Hasse latar sig...


...även han gillar altan-livet...

måndag 20 juli 2009

Bad taste

"Den lilla kusthålan i Nya Zeeland är lugnare än vanligt. Alla ortsbor har plötsligt försvunnit. Det kan väl inte vara så att de blivit styckade i små, små bitar..? Jo, faktiskt! Ett gäng utomjordingar har nämligen dykt upp i staden, med uppdrag att fånga in befolkningen och göra köttfärs av dem. Bokstavligt alltså! Sen ska köttet säljas till en intergalaktisk hamburgerkedja. Men tack och lov är Alien Investigation of Defence Service (AIDS) rymdkräken på spåren - utrustade med revolvrar, machete och motorsåg och en snillrik plan: Banka skiten ur asen! "

Jag måste erkänna att jag inte förstår storheten med den här filmen, jag känner att jag just har slösat bort 1,5 timme då jag kunde gjort nåt bättre.

Se den inte!

söndag 19 juli 2009

Sonisphere

Nu har jag slutligen varit på festival i Hultsfred, dock inte den "vanliga" utan Sonispere, en en-dags-festivalsom gick i de tunga riffens tecken.
Anna hade fått en biljett över som jag fick bli ve, och det bar i väg på eftermiddagen för lite uppiggande rock.
Första aha-upplevelsen fick vi när vi skulle parkera, hundra spänn skulle dom ha för att vi skulle få parkera 30 minuters rask promenad från området.
Framme vid grinden blev vi inte insläppta pga felaktig festivalutrustning, dvs paraply och picknick-väska, lite amatörmässigt kan tyckas, men nu är ju i alla fall jag grön på det här området...
Bara att traska tillbaka med grejerna till bilen, och givetvis öppnade sig himlen och bjöd på ett rejält störtregn och jag blev genomsur från midjan och ner.
Väl på plats fick jag uppleva lite av det jag förknippar med rockfestivaler, det var blött, regnigt, lerigt, en massa musik (The Hives lirade när vi kom in), skräp överallt, öltält till brädden fyllda av rockers, fyllon som raglade och sov här och där och annat löst folk. Jag kände att jag hade alldeles för lite skägg, för dåligt med tatueringar och för ljusa kläder, på ett sånthär ställe är det mest svart som gäller, och gärna en T-shirt med nåt hårdrockstryck, nitbältet hade jag i alla fall fått på mig.
Efter lite rundvandring på områdetdrog så The Cult igång och dom bjöd på en del gamla klassiker, å andra sidan är dom ju väldigt gamla och några nya klassiker tror jag inte dom har.
Senare lirade Primal Scream, och de var väl sådär innan kvällens höjdpunkt drog igång, Metallica äntrade scened ca tio över tolv (ca 25 minuter försenade, men det ska väl vara så) och rev av blytunga rockdängor en efter en.
Efter att ha blivit fullständigt manglad av trumbank, basgångar och vråldistade gitarrer kom vi så iväg från Hultsfred vid 3-hugget och jag var slutligen i säng ca halv sex på morgonen, men det var det värt!!!
Håll utkik efter audiovisuellt material från nämnda tillfälle, det kommer lite mer senare...



torsdag 16 juli 2009

Hinken armerar...



Arbetsdag hos Hinken...


...med lagstadgad paus...

New in town

Eller som den heter på svenska "Chilled in Miami", haha...

Hur kan man ersätta en amerikansk titel med en annan? Lite fånigt kan jag tycka... Denna titel-switch är nästan lika illa som när nån döpte om filmen "Next of kin" till "Dirty fihgting" eftersom Patrik Swayze var med i den...

Hur som:

"Lucy Hill är en ambitiös karriärskvinna som bor i Miami. Hon älskar sina skor, hon älskar sina bilar och hon älskar att klättra på karriärstegen. När hon blir erbjuden ett tillfälligt projekt - mitt ute i ingenstans - för att omstrukturera en fabrik, hoppar hon på eftersom hon förstår att en befordran ligger nära..."

Denna såg jag också på planet hem, den var inte lika jobbig som "The Kite runner" utan var lite roligare, lite mer åt den klassiska "må-bra-filmen"...

onsdag 15 juli 2009

Äntligen lite altan-liv...

Della hämtade mig som bekant på Linköpings flygplats och på vägen hem mot stan bestämdes det att vi skulle sammanstråla på min altan vid 18-hugget för att komma igång lite med altan-livet igen.

Efter att ha vilat lite och packat upp åkte jag till Lena och Daniel för att hämta upp ett kylskåp det fått över vid köksrenoveringen. På vägen hem plockade jag även upp Della så han slapp cykla till mig.

Senare dök Lena, Daniel och Terese upp på altanen, och ytterligare senare kom Dannie och Neo förbi.

Trevligt med lite altan-liv igen!

tisdag 14 juli 2009

The Kite Runner



"Baserad på en av vår tids mest hyllade romaner är "Flyga drake" en djupt rörande berättelse om vänskap, familj, förödande misstag och försonande kärlek. I ett splittrat land på väg mot krig är två barndomskompisar, Amir och Hassan, på väg att slitas isär för alltid. Det är en härlig eftermiddag i Kabul och himlen lyser av upprymd glädje över en oskyldig drakflygarturnering. Men i efterdyningarna av dagens seger, kommer en pojkes skrämmande svek att leda till en katastrof" och ett episkt sökande efter försoning. Nu, efter att ha levt i USA i 20 år, återvänder Amir till ett farofyllt Afghanistan hårt styrt under Talibanerna för att konfrontera de mörka hemligheter som fortfarande förföljer honom och för att en sista gång försöka ställa saker till rätta."

Jag såg den här på flyget hem...
Tur det var nersläckt i kabinen, för det var det sorgligaste jag sett sen "August Rush"

14:e juli

Äntligen hemma!
Efter totalt 34 timmars (Kota Kinabalu-Motala) resa är jag slutligen hemma på H29!
Det första jag gjorde var att sätta mig på altanen och bara slöa en stund innan jag tog mig för något. Jag lyckades iallafall packa upp allt, och ta en liten lur innan kvällen.


Hur som helst: Borta bra, men hemma bäst!

måndag 13 juli 2009

13:e juli

Hemresan började kl 8... Bil till Tajudins kompis för att lämna tillbaka lånebilen, sen taxi till kusten och speed-boaten (Taj fick pröjsa extra, eftersom båten inte var full och vi var tvungna att komma iväg).
Landade i Labuan 12.00 och sen till huset så att jag fick packa. Iväg kl 2 för ett sista möte på KLIACS kontor och sen flyget till Kuala Lumpur där jag fick vänta på flyget till Amsterdam i ca 4 timmar.
Åkte 23.15 från KL och resten tar vi imorgon...

söndag 12 juli 2009

12:e juli

Bilen gick sönder!
Vi kom inte härifrån som planerat, och Wahab och Tajudin var borta hela dagen, och jag fick sköta mig själv.
Det blev lite mat på ett hak straxt utanför hotellet och en liten promenad i näromgivningen.
Framåt 10 på kvällen gjorde jag mig klar för att gå till sängs, och då dyker dom plötsligt upp och säger att det är dags för "lady massase", jag blev lite orolig och funderade på vad detta skulle innebära, men jag chansade och följde med.
Det visade sig att vi åkte till ett massageinstitut och det såg i alla fall respektabelt ut från utsidan. Väl inne var det bara att ta plats på bänken och hoppas på det bästa...
Att en så tunn tjej kunde ha sånt tryck i nävarna...
Det var i alla fall skönt efteråt...

lördag 11 juli 2009

11:e juli

Sovmorgon som vanligt, dom är lite slöa här på morgonen när det inte är jobb.


Idag bar det av till en krokodil-farm, enligt utsago skulle det finnas mer än 1000 krokodiler där.


På hemvägen stannade vi vid en "restaurang" vid vägkanten och Tajudin undrade om jag var lite sugen på lokalt käk, och det måste man ju prova.

Tyvärr skulle det visa sig att jag högg rejält i sten, det var grillade musslor som inte smakade bra. Detta var faktiskt första gången på resan som jag var tvungen att säga ifrån att jag inte kunde äta mer överhuvudtaget...

Mount Kinabalu...


...blev det inget av med, alla toppturer var fullbokade. Det är ju själva f-n, nu när vi tagit oss ändå hit...

fredag 10 juli 2009

10:e juli

Sovmorgon, det är ju semester.
Efter lite brunch, stekta nudlar med kyckling, for vi iväg mot Mount Kinabalu. På turistcentret gick vi in för att anmäla mig till "tvådagars-turen", dvs man går iväg på eftermiddagen, stannar över natt ca 200 höjdmeter från toppen och kliver upp vid 2 på morgonen och knallar upp på toppen så att man sitter där när solen går upp.
Men nu blev det ju inte så, alla toppturer var fullbokade, det var tråkigt, jag som hade peppat hårt inför detta.
Istället åkte vi till marknadsplatsen där bergsbönderna säljer sina grejer och där var det nog inte vanligt med vita människor, alla glodde som bara den...

Efter detta for vi till en liten älv där det fanns "tama" fiskar som man fick bada med, det var ju lite lagom obehagligt.
På kvällen blev det Clubben igen för lite öl och mat!

torsdag 9 juli 2009

Veckans citat

"Man kan inte kämpa ihjäl en skugga, den dödar man med ljus."

Sigfrid Siwertz

9:e juli

Ledig dag!
Vaknade ordentligt utsövd för en gångs skull, har ju inte haft så många sovmorgnar.
Straxt därefter frågade Wahab om jag var redo att åka till Kota Kinabalu för lite semester. Det var jag ju förstås inte eftersom jag just gått upp.
Kom iallafall iväg skapligt och vi tog en speedboat över till Borneos fastland.
det första vi gjorde när vi kom dit var att åka till Tajudins favorit-spelklubb där jag var hans vip-gäst och kunde beställa hur mycket jag ville av allt jag ville, det blev till att "dricka ifatt" lite öl som det inte varit så gott om tidigare under resan.
Vid 23-tidden bad jag att få bli hemskjutsad eftersom jag hade planerat in att promenera upp på Mount Kinabalu (sydostasiens högsta berg, 4095 möh).

onsdag 8 juli 2009

8:e juli

Klockan nio knackade Wahab på dörren och sa att frukosten var färdig, den bestod av friterad kyckling, äggröra och kokta grönsaker.
Iväg till jobbet för att testa av systemet med allehanda höjdare och för att lämna över systemet. Allt gick bra och nu är jag KLAR! Bara att ta vara på dom lediga dagarna tills jag åker hem på måndag.
Till kvällsmat blev det återigen hemlagat, denna gång med helstekt fisk, friterade räkor, tom yam (nåt soppliknande), kyckling, vårrullar, wokade grönsaker och ris.
Nu bär det av på karaoke som är det roligaste dom vet här nere!

tisdag 7 juli 2009

7:e juli

Idag fortsatte kursen för de måttligt intresserade, men intresset vaknade lite när vi gick från teori till praktik, då blev de lite piggare.
På eftermiddagen höll jag lite information för ATC-personalen, det är dom som ska köra systemet.
På kvällen blev det hemlagat, lite fisk,kyckling och annat...

måndag 6 juli 2009

6:e juli

Idag har jag hållt kurs på systemet för 10 måttligt intresserade killar, troligtvis är det inte alls dom som kommer göra service och underhåll på grejerna, men token gör som stollen säger.
Vi höll på hela dagen och kommer fortsätta lite imorgon också med den teoretiska genomgången. Sen en sväng ut till systemet för att kolla att allt är snyggt och iordning när vi kommer ut dit imorgon.
En snabb sväng ner på stan för att hämta lite rena kläder som jag haft inlämnat för tvätt.

När vi kom hem tog vi oss en liten snack, en hamburgare, det satt som en smäck. Icke desto mindre åkte vi ut på stan för kvällsmat, det blev en helstekt fisk, friterade räkor, lite soppa och ris, till det färskpressad vattenmelonjuice. Det var smaskens!

söndag 5 juli 2009

5:e juli

LEDIGT!
Äntligen lite sovmorgon efter en sexdagars arbetsvecka.
Åkte ner på stan för lite frukost och sen gav Richard och jag oss ut på en liten shoppingrunda, det blev inte så mycket handlat, faktiskt bara två flaskor whisky.
På eftermiddagen tog jag mig en tupplur i värmen och på kvällen var det återigen ut på stan för mat.
Efter maten åkte vi till nåt ställe där Richard och jag fick oss lite massage, "man massage" och inte "lady massage", det kan tänkas att det är lite skillnad i hårdhet på dom två olika.
Nog för idag!

lördag 4 juli 2009

4:e juli

Lördag - men det hjälper ju föga, eftersom vi inte blev klara igår blev det till att köra idag också.
Lite trassel med strömförsörjningen till att börja med, men till slut fick vi igång hela skiten, nu är det "up and running". Vi blev klara framåt kvällen och det betyder att vi kan ta lite välbehövlig vila imorgon.
Efter jobbet käkade vi lite och sen var det badminton mellan 8 och 12 på kvällen.
Efter badmintonspelet for vi hem för en snabb dusch och sen följde vi med Cliff till de sämre kvarteren i stan, där det serveras öl på matställena och tjejerna var lättklädda.
Efter lite svartpepparbiff, kokt fisk, ris och två öl var det alldeles lagom att åka hem och lägga sig, kom isäng vid 3-hugget.

fredag 3 juli 2009

Arbetsmiljö...?

I sånhär miljö jobbar jag för tillfället...


3:e juli

Vilken dag!

Varmt som i helvetet och strålande sol, ingen bra kombination för fysiskt arbete, inte för mig i alla fall, till och med malaysierna svettades lite...
Och inte har det gått så bra som jag hoppades heller, vi har fortfarade inte fått igång systemet, men vi bör bli helt klara imorgon... Annars börjar det bli stressigt. Lunchen var 30 minuter för kristna (dit räknas jag och Richard) och 2,5 timme för muslimerna, det är ju fredag och då har dom fredagsbön.
Elektrikern Richard åker hem på måndag och då måste allt funka, för jag klara inte av att reda ut om det skulle bli nåt tjall med det elektriska...
Allt är i alla fall på plats.

Hela montagegänget på en bild.
Tajudin är tillbaka från KL och nu blir det lite hemlagad mat igen, Wahab och Alias är inte direkt kända för sin kokkonst...
Det blev lite BBQ på bland annat jätteräkor och då menar jag verkligen jätte. Jag orkade bara med en räka och lite fisk. Å andra sidan gick det bara fyra räkor på ett kilo. Maten var inte så tokig om man håller sig ifrån deras hemmagjorda såser (kryddstarka som f-n) och ingefära. Ingefära för att det inte är gott om det bara smakar det, och så är det rätt starkt också...

torsdag 2 juli 2009

2:a juli

Idag har det varit slitigt, 37 grader och strålande sol, och i detta väder var jag tvungen att jobba utomhus hela tiden, jag kände att jag blev lite mosig i huvudet framåt lunchtid. Det kan vara så att hjärnan kokade där ett tag, åtminstone kändes det så i alla fall.

Vi har dock fått en hel del gjort, men det är oerhört frustrerande när arbetet stannar på grund av att det saknas en skruv eller nån annan skitgrej.

Om allt flyter på imorgon kommer allt vara installerat och klart för testkörning vid lunch, det betyder att vi för tillfället ligger ca fyra timmar efter plan.

På kvällen var det återigen dags att fara ut på stan för lite mat, denna gån Tam yum, thailändsk seafoodsoppa med bläckfisk och räkor, det var gott men i starkaste laget.

onsdag 1 juli 2009

1:a juli

Johari, Alias och Wahab väntar på mat...
Rikard har fått en kokosnöt!

Denna dag har jag inte mycket mer att skriva om än igår, i stort sett allt har varit likadant, förutom middagen som intogs på ett något mer anspråkslöst ställe.
Här blev det Nasi Goreng Singapore, dvs stekt ris med grönsaker och friterade räker till, det var inte alls dumt. Och till förrätt drog jag i mig en färsk kokosnöt. Jag blev lite förvånad över att det inte smakade så mycket kokos som jag hade räknat med.

Frid i stugorna!

Veckans citat

"Lär dig säga nej. Låt inte munnen överbelasta ryggen."

Jim Rohn

Bonus

Det här är anledningen till att Richards plan var försenat...


30:e juni

Upp vid 8 och sen iväg ner på stan för frukost innan jobbet, jag valde meh goreng, det betyder stekta nudlar uppblandat med lite kycklig och grönsaker.
Iväg till jobbet och det gick ju inte så svindlande fort, dessutom var jag tvungen att ge mig ner på stan för att köpa lite grejer som fattades...
Hemma vid 7 på kvällen och vid 9 åkte vi ut för att äta, vi hamnade på den seafood-restaurangen som gjorde mig magsjuk förr-förra gången jag var här, men jag verkar ha klarat mig.
Nog för idag!