måndag 26 november 2007

Försök till motion...

I söndags efter badmintonmatchen bestämde jag mig; jag skulle komma igång med löpningen inför Göteborgsvarvet...
Ställde klockan på 5 för att ta en liten runda innan jobbet. När klockan ringde gjorde sig 1,5 timmes badminton från gårdagkvällen sig påmind, jag var alldeles för stel i kroppen för löpning, (missade visst stretchingen..., igen), så det blev inget av med det.
Däremot kom jag upp lite skapligt och var på jobbet en halvtimme tidigare än vanligt, så nåt positivt kom det ju i alla fall ut av det...

Värme på G...

Vi har inte haft nåt värmesystem på jobbet sen översvämningarna i somras. Det har väl gått skapligt, men nu börjar det bli lite kärvt. Å andra sidan har dom ju varit här och gräv och lagt ner rör från fjärrvärmevärket och enligt utsago ska vi ha värme på torsdag.
Jag tror det när jag känner det...


Det nya livet...

Igår efter badmintonmatchen bestämde jag mig; jag skulle komma igång med löpningen inför Göteborgsvarvet...
Ställde klockan på 5 för att ta en liten runda innan jobbet. När klockan ringde gjorde sig 1,5 timmes badminton från igår sig påmind, jag var alldeles för stel i kroppen för löpning (missade visst stretchingen..., igen), så det blev inget av med det.

Däremot kom jag upp lite skapligt och var på jobbet en halvtimme tidigare än vanligt, så nåt positivt kom det ju i alla fall ut av det...

Kajsa Ingemarsson - Den ryske vännen

"Maria Hamrén älskar sin man Henrik, men deras olikheter hotar äktenskapet och hon glider allt längre ifrån honom. Henrik, som kämpar med en misslyckad UD-karriär, låter sig samtidigt dras in i ett farligt spel för att skydda biståndsministern Katja Löfdahl från en skandal. Miljontals kronor har försvunnit i Tjetjenien och ministerns framtid hotas. Vad de inte vet är att de alla tre blivit brickor i ett storpolitiskt spel där insatserna till slut räknas i människoliv.

I Den ryske vännen väver Kajsa Ingemarsson trovärdigt samman en intelligent thrillerintrig med engagerande människoöden. Det är en spännande historia om ideal, lojalitet och kärlekens obändiga kraft. "

onsdag 21 november 2007

Att vara social...


...i tisdags fick jag vara lite social, det var samling hos Pedro (stackaren var ensam, Cristina var i England eller nåt) för lite mat, öl och sällskapsspel. Det bjöds på pasta pesto, det smakade bra...

söndag 18 november 2007

Populärmusik från Vittula

En svensk bokklassiker har äntligen blivit film! Historien utspelar sig i Tornedalen i norra Sverige nära finska gränsen, en plats där befolkningen känner sig utanför det övriga Sverige, underlägsna och annorlunda, varken som riktiga svenskar eller som finnar. Det är 60-talets mitt och asfalten och rockmusiken gör entré. Matti och Niila träffas för första gången som 6-åringar i det barnrika kvarteret i Pajalas utkant som kallas Vittulajänkkä, eller Vittula, som betyder Fittmyren. När Niila får en vinylsingel av sina kusiner exploderar rock'n'roll-musiken som en bomb i pojkarnas liv och de båda vet att de har varit med om något stort.

lördag 17 november 2007

Ute och cyklar...

I fredags skulle jag lämna tillbaka cykeln jag lånat av Markus. Kom dit precis i tid för att höra äggklockan ringa. Den talade om att lasagnen tillagad av Linn var klar. Jag blev bjuden på middag och till detta serverades ett rött vin, det smakade alldeles utmärkt. Till efterrätt blev det whisky och vid 9-hugget var det dags för mig att raggla hemåt...

fredag 16 november 2007

Chicos Pa Burger Night

Var hos Pedro på "Chicos Pa Burger Night" i torsdags, det serverades colombianska hamburgare och öl. Det smakade bra och var tydligen välkryddat, för när jag och Thomas på fredagsmorgonen skulle åka till Boxholm och provdra lite brottpinnar undrade han om jag käkat vitlök...

torsdag 15 november 2007

En spis...

Var i huset och hämtade den näst sista spisen (hade 4 från början) för att köra hem till Linn och Markus, de behövde en nyare spis, dessutom slipper den stå i boden och skräpa. När vi ändå var där tog jag med cykeln också och när jag väl skulle cykla hem från Markus var det dåligt med luft i däcken och jag lånade en cykel istället.

Veckans bonusdjur v46 - giraff

Lite fakta om giraffen...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Giraff


Express yourself instantly with MSN Messenger! MSN Messenger

Dan Brown - Änglar och demoner

"Robert Langdon, Harvard-professor i religiös symbolik, kallas till en schweizisk forskarinrättning för att analysera en mystisk symbol - ett brännmärke i bröstet på en mördad fysiker. Genast inser Langdon att detta är ett ofattbart bevis: ett forntida brödraskap har återuppstått, känt under namnet Illuminati, och betecknat som den mäktigaste underjordiska organisationen som existerat. Deras huvudfiende har genom århundradena varit en och densamma: den katolska kyrkan.
De värsta farhågorna besannas när Vatikanens heliga konklav strax därpå samlas för att utse en ny påve. Illuminati meddelar nämligen att man placerat en tidsinställd bomb med aldrig förr skådad sprängkraft i Vatikanstatens hjärta. Robert Langdon flygs in till Rom och tillsammans med den säreget vackra och intelligenta Vittoria Vetra blir han huvudperson i Vatikanens desperata räddningsaktion. En vanvettig jakt via ett fyrahundraårigt spår, bildat av symboler som slingrar sig fram genom Rom, väntar.
Spåret leder dem ned till förseglade kryptor, in i livsfarliga katakomber och övergivna katedraler.
Förhoppningsvis ända fram till den hemlighållna plats som bär på Vatikanens kvarvarande möjlighet till överlevnad."


Jag läste denna lite för tätt inpå "Da Vinci-koden", och det var nog inte bra... Dom var lite för lika för att det skulle bli nån större upplevelse. Boken i sig är bra och spännande, men det ska nog gå ett tag mellan läsningarna...

tisdag 13 november 2007

The Bourne Identity


Oscar®-vinnaren* Matt Damon (1998, bästa originalmanus, Will Hunting) spelar huvudrollen i denna explosiva och actionfyllda film fylld med otroliga stridsscener. När Jason Bourne hittas med två kulor i ryggen, upptäcker han att han besitter livsfarliga färdigheter, men saknar helt minnen av sitt våldsamma förflutna. I jakten på att avslöja sitt hemlighetsfulla förflutna, upptäcker han sanningen: han är operativ CIA-agent, och ett vapen värt 30 miljoner dollar som regeringen inte längre har förtroende för. Nu är toppagenten regeringens viktigaste måltavla i denna laddade, spektakulära och nervkittlande film fulladdad med "non-stop-action!"

Dagens vits!

Lisa var ute på båtsemester med sina kompisar, när de lade till vid en gästhamn. Eftersom det var Lisas tur att sköta matinköpen gick hon själv till Konsum och handlade, medan de övriga tjejerna ordnade med båten. I affären plockar hon två liter mjölk, ett tolvpack ägg, tre liter juice, ett salladshuvud, en burk snabbkaffe och ett paket bacon.

När Lisa står i kön till kassan ställer sig en medlem av torgets A-lag bakom kvinnan. När hon så småningom lägger upp varorna på bandet i kassan stirrar mannen på dem. Medan varorna passerar kassörskan säger A-lagaren lugnt:

-Du måste vara singel.

Lisa blir förvånad över hans ord, samtidigt som hon blir nyfiken på hur han kan veta det - hon är mycket riktigt singel.

Hon tittar på sina varor och undrar vad det är som avslöjar hennes civilstånd.
Nyfikenheten tar överhanden och hon säger:

-Du har faktiskt helt rätt. Men hur i all världen kunde du veta det?

A-lagaren svarar:

-Du är ju skitful.

måndag 12 november 2007

Veckans djur är en nakensnäcka (Chromodoris quadricolor)...

Hej Djurvänner!
Här kommer veckans djur, denna gång återigen ett vattenlevande sådant, men ändå ganska stor skillnad mot föregående vecka...
Här kommer en länk, så att du kan läsa på om denna lilla gynnare...
http://www.seaslugforum.net/factsheet.cfm?base=chroquad

söndag 11 november 2007

Dykning vid St Lund







Dykningen var planerad sedan länge, så det var bara att ställa klockan och hoppas på fint väder.
När klockan ringde var det att pallra sig upp, fixa kaffe och packa ihop grejerna. En snabb koll på termometern sa -2 och det fanns risk att det kunde bli lite kyligt. Solen sken i och för sig, så det borde kunna bli behagligt om man bara hittade lite lä.
När vi kom till St Lund var parkeringen full med bilar, det var tydligen fler som valt denna plats som utflyktsmål.
På med grejerna och i vattnet, det var ingen större skillnad mot förra dyket, då det var 8 grader i vattnet. Vi simmade lite norrut för att hålla oss undan alla fiskare som ville ha nåt på kroken. Efter en dryg halvtimme var vi tillbaka och kunde komma upp.
Efter omklädning smakade det gott med kaffe, mackor och chokladbollar.
Återigen en fin dag med mycket frisk luft.

lördag 10 november 2007

Eragon


Det episka fantasy-äventyret "Eragon" handlar om en ung pojke vars tillvaro förändras dramatiskt då han hittar en blå oval sten i skogen och upptäcker att det är ett drakägg. När den gnistrande blå draken Saphira kläcks ur ägget förstår Eragon att de för evigt delar varandras öde och att han är en del av en elitstyrka Drakryttare. Han sveps in i en värld av magi och upptäcker att han har makten att rädda - eller förstöra - ett helt rike.

Fredag kväll...

Henrik kom förbi med pizza och en luva med kantareller, det blev ett par riktigt smaskiga kantarell-mackor.
Sedan kom även Helena och då åkte groggen fram... Trevligt!



Lock, Stock and Two Smoking Barrels


Jag har just återigen sett "Lock, Stock and Two Smoking Barrels", en helt underbar film av Guy Ritchie med en massa fräscha filmvinklar som man inte är van vid, dessutom helt suverän filmmusik.

Fyra killar blir skyldiga en gangster en halv miljon pund efter en misslyckad match i Three card brag (ett kortspel, ganska likt poker). De får veta att ett annat gäng ska råna ett hus fyllt av marijuana och bestämmer sig för att ta deras byte.

fredag 9 november 2007

Veckans citat v45

"Jag älskar deadlines. Jag gillar det svischande ljudet de gör när de flyger förbi"
Douglas Adams



Express yourself instantly with MSN Messenger! MSN Messenger

Stieg Larsson - Millenium-trilogin

Män som hatar kvinnor
"Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher. "


Flickan som lekte med elden
"I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. Hon blir anklagad för trippelmord och dras in i en härva som leder tillbaka till hennes mörka förflutna.
Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Tack vare finansmannen Wennerströms pengar har hon det
bättre ställt än någonsin, men hon återvänder till ett Stockholm där hon inte längre har familj eller vänner. Lisbeth är helt ensam i världen. En rad dramatiska händelser inträffar som får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas.
Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället.
När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Mikael Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander...
Det är dags för Blomkvist och Salander att mötas igen.
"


Luftslottet som sprängdes
"Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som är allvarligt skadad sedan Salander huggit honom med en yxa.
Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde visserligen att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Zalachenko har tidigare varit yrkesmördare i den sovjetiska underrättelsetjänsten. Han är dessutom Salanders far och det är han som försökt ta livet av henne. Starka krafter vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.
Samtidigt skriver Mikael Blomkvist på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar."

Stieg Larsson
"Stieg Larsson (1954-2004) var journalist. Han arbetade som chefredaktör på tidningen Expo från 1999, och tidigare som featurereporter på TT i många år. Han var en av de främsta experterna i världen på antidemokratiska, högerextrema och nazistiska rörelser, och var flitigt anlitad som sådan."

Jag måste erkänna att jag fastnade fullständigt i dessa böcker, man jag kan inte riktigt förklara vad det är som gör att man inte kunde lägga dom ifrån sig...
Sista delen upplevde jag som lite rörig med en massa vändningar, det var inte alldeles lätt att hänga med...

Har du inte läst dessa än så rekommenderar jag starkt att du gör det nu!

torsdag 8 november 2007

Återvinningen

Tänkte att jag skulle få lite ordning i hallen hemma och var på Återvinningen i måndags och köpte en garderob. Igår när jag och Johan (bär- och kör-hjälp) kom dit stod den kvar. Det var skönt att det inte blev som förra gången jag var där och betalade i förväg (länk till tidigare).

söndag 4 november 2007

Lord of War

I hans hemliga kontor, en kamouflerad container, finns diverse varuprover, sex olika pass och sex olika väskor redo att användas vid en akut utryckning. Han har levererat vapen till varenda armé i världen - förutom Frälsningsarmén - och kringgått vapenembargon vid alla världens krigshärdar. Han har betalat ut miljoner i mutor och är lovad beskydd av de högsta instanserna. Frågan är hur långt det räcker när hans sopor gås igenom av agenter, hans telefon är avlyssnad och varje steg han tar noteras av människor som mer än gärna ser honom bakom lås och bom.

Jobbdag i Nykyrka



Då farsan ska bort nästa helg firade vi Fars dag redan idag. För att komma in och komma i åtnjutande av vad huset hade att bjuda på fick vi först arbeta lite, farsan behövde ett par starka armar för att styra upp träden vid fällningen...

lördag 3 november 2007

40-årsfest med fotboll




















Stiva, den alltid lika pålitlige fixaren hade dragit ihop ett surprisparty för Fjompen som fyllt 40. Vi samlades i Medevi vid 2-hugget och en mycket förvånad Fjompen anlände med resten av "Hammars-folket" strax efter, det mycket snack och många glada miner.
Vi svidade om till fotbollskläder och spelade en match nord mot syd, där gränsen drogs vid Nykyrka. Nordlaget vann till slut matchen, efter 3-3 vid full tid lyckades Nord få in en balja i sudden...
Efter matchen blev det det vanliga tugget i omklädningsrummet och bastun. När alla var klara där bjöd Lolle på en frågesport, man skulle namnge 20 spelare från -86 utifån Lolles filmisar. Det var ingen lätt uppgift för oss "unga", medan de äldre hade det lite enklare...
Kl 7 kom bilarna för att ta oss till Motala och "Köket" på Vinterghatan för att inta en buffé. Det var gott och trevligt och vi kom inte därifrån förrän halv 12 och då tyckte jag att jag lika gärna kunde åka hem och lägga mig istället för att gå på Harrys och dra ett par sena öl.
Detta beslut var jag nöjd med när jag relativt pigg vaknade på söndagmorgonen.

Bilder kommer så småningom, kan inte bara kasta upp dem i cyberrymden, måste censurera lite innan...

Stockholm boogie

Stockholm Boogie är en feelgoodfilm som utspelar sig under en sommarnatt. Två bästa kompisar, en svartsjuk exflickvän och ett ragg sätter känslor och vänskap på spel. Jerka har beslutat sig för ett uppehåll i förhållandet med flickvännen Terrorese - ett mycket ångestfyllt beslut eftersom de varit ihop i fem år och Jerka alltid har svårt att bestämma sig för vad han egentligen vill. Hans kusin och bästa kompis Hoffe, som alltid hatat Terrorese, släpar med Jerka ut på krogen för att fira hans nya civilstånd. Terrorese å andra sidan vägrar acceptera läget och får ett psykbryt. Efter att ha fått nys om var Jerka håller hus ger hon sig ut för att prata honom tillrätta och samtidigt röja sin värsta konkurrent Hoffe ur bilden. Parallellt har kusinerna, på Hoffes initiativ, raggat upp den äventyrslystna skönheten Nathalie. Tillsammans ger de sig ut i sommarnatten på ett triangelformat äventyr till fots, med den svartsjuka Terrorese hack i häl. Nathalie lockar fram känslor hos dem båda som sätter deras livslånga vänskap på prov.

fredag 2 november 2007

Afterwork




Afterwork med Lena, Henrik, Helena och Tompa...
En ganska städad tillställning, vi kom dit vid fem och avslutde halv 9, ovanligt tidigt...

Albert Camus - Pesten

"Med råttorna kommer pesten, och Oran i Nordafrika blir en stad i belägringstillstånd. Isolerade från omvärlden är invånarna utlämnade åt varandra och åt skräcken. Men en liten grupp, med läkaren Bernard Rieux i spetsen, tar upp kampen mot pestens härjningar. Hans skildring av det sega motståndet mot lidande och död är en ständigt aktuell berättelse om människans förhållande till det onda; om underkastelse och feghet, om ansvar och mod, och om solidariteten som en revolt mot tillvarons meningslöshet.

Pesten är Nobelpristagaren Albert Camus största roman och ett av den moderna världslitteraturens mest betydande verk.
"

Det där med "världslitteraturens mest betydande verk" förstår jag inte, jag tyckte den var rätt dålig, och tråkig framförallt...

torsdag 1 november 2007

Lugnt på bloggen

Inser just nu att oktober var en lite mindre aktiv månad än tidigare, men jag tycker nog att jag hållit en skapligt hög aktulitetsnivå i alla fall. Jaja, det är som det är...